Hoe kun je de efficiëntie van een e-bike optimaal gebruiken?

Veel mensen kunnen inmiddels niet meer om de elektrische fiets (e-bike) heen. Je ziet overal door heel Nederland mensen erop fietsen. Het is ook logisch dat veel mensen een elektrische fiets aanschaffen aangezien er veel voordelen aan zitten. Je bent namelijk heel snel en zonder moeite op je bestemming en het is beter voor het milieu dan de auto. Helaas kost een elektrische fiets wel wat, maar het is dan ook een goede investering. Om deze reden is het wel fijn om alles uit je fiets te halen. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder.

De accu van een e-bike
Het fijne van een flyer e bikes is natuurlijk dat je een extra steuntje in de rug hebt door het elektrische motortje. Om deze reden is de accu natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van de fiets. Het is dus belangrijk dat je je accu goed blijft onderhouden. Over het algemeen is de capaciteit tussen 3 en 5 jaar al heel erg afgenomen. Met deze tips kan je de levensduur verlengen:

Zorg dat de fiets nooit een paar weken zonder een lege accu staat
Het is niet goed om de accu in de vrieskou te laten staan
Het is ook beter voor de accu als die niet volledig leeg raakt dus zorg ervoor dat je m op tijd oplaad.
Zorg dat de banden genoeg zijn opgepompt zodat de weerstand vermindert.
Op de juiste snelling fietsen zorgt ervoor dat je optimaal energie levert