Ontdek of de schietsport iets voor jou is

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby of sport? Misschien is de schietsport dan wel iets voor jou! Sportschieten is geschikt voor iedereen en elke leeftijd. Op dit moment doen ongeveer 40.000 Nederlanders aan deze sport. De schietsport kent allerlei verschillende disciplines, bijvoorbeeld de 10 meter luchtgeweer of luchtpistool tot 300 meter. Durf jij een nieuwe uitdaging aan?

Is het een veilige sport?
Je zult het misschien niet direct verwachten, maar schietsport is een van de veiligste sporten die er is. Strenge veiligheidsregels en –handelingen maken deel uit van deze sport. Deze regels zijn opgesteld door de KNSA, de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. Bovendien is er geen direct fysiek contact met andere sporters, wat bijvoorbeeld wel aanwezig is bij boksen en voetbal. Er gebeuren dan ook vrij weinig ongelukken in de schietsport.

Over welke kwaliteiten moet ik beschikken?
Om deze sport te kunnen beoefenen moet je over een aantal eigenschappen en kwaliteiten beschikken. Allereerst is perfectionisme erg belangrijk. Maar ook uithoudingsvermogen, een goede conditie en ademhalingscontrole zijn lichamelijke eigenschappen die goed van pas komen tijdens schietsport. Daarnaast zijn er ook een aantal mentale eigenschappen belangrijk, bijvoorbeeld een sterke zelfcontrole of uithoudingsvermogen. Hoe vaker je oefent met schieten, hoe meer je deze eigenschappen ook zult ontwikkelen. Oefening baart kunst!