Tips om thuis meer spiermassa op te bouwen

Wil je graag gespierder en sterker worden, maar ga je liever niet naar de sportschool of heb je simpelweg geen tijd om naar de sportschool te gaan? Gelukkig is het ook heel goed mogelijk om vanuit huis aan je spiermassa te werken. Het is bovendien fijn dat je niet speciaal je huis uit hoeft om te kunnen sporten én je hoeft bij het thuis sporten geen rekening te houden met anderen. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen om sneller resultaten te boeken bij het doen van krachttraining vanuit huis. Lees snel verder!

Fitness gear en accessoires
Het is uiteraard mogelijk om krachttraining te doen door enkel het gebruik van je eigen lichaamsgewicht, maar om je trainingen leuk, gevarieerd en effectief te houden zijn de juiste gear en accessoires onmisbaar. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een goede dumbbellset, een fitnessbank of een halterbank een bijbehorende halterset. Wil je je krachttraining écht naar het volgende niveau brengen? Overweeg dan eens om voor een Smith Machine te gaan. Een Smith Machine is ooit ontworpen om het trainen met zware gewichten veiliger te maken. Als je vanuit huis traint is de kans immers groot dat je alleen traint en dat er dus niemand aanwezig is die je kan ondersteunen op het moment dat een oefening te zwaar blijkt te zijn. Met een Smith Machine train je zowel veilig als gevarieerd; denk bijvoorbeeld aan oefeningen als squats, de shoulder press, de bench press, de calf raise en de upright row.